Hoppa till sidans innehåll

Mycket nytt på VHSK

14 SEP 2021 08:18
Vi har ny termin, ny ridskolechef, ny ridlärare, nytt datasystem och inte minst - en ny ridskolehäst.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2021 08:18

Äntligen är höstterminen på ridskolan i full gång och det är så kul med alla barn, unga och vuxna som vill utveckla sin ridning och sina hästkunskaper hos oss. Är du intresserad av att börja rida, fyll i din information här (https://academy.hippocrates.se/newMember.php?id=599) eller kontakta oss. (https://www.vhsk.se/Kontaktaoss/). Alla åldrar och kunskapsnivåer är hjärtligt välkomna.

Vår nya ridskolechef heter Sandra Frisell, en eldsjäl som är utbildad Hippolog och SLR 3, Sandra håller lektioner under veckorna. Ny ridlärare är även Madde Winkler som håller lektioner torsdagar, fredagar och lördagar. Du kan läsa mer om vår personal här. (https://www.vhsk.se/Ridskolan/Personal/)

 

Vi är i full gång med vårt nya, smidiga datasystem - Hippocrates. Systemet ska underlätta vår administrering kring lektionsverksamheten och samtidigt göra det enklare för dig som elev att själv hantera dina lektioner och mycket annat i vår elevportal. Det är viktigt att du som rider hos oss (eller din målsman) loggar in på ditt konto och kontrollerar att dina uppgifter stämmer. Om det skulle vara någon uppgift som fattas eller är felaktig uppdaterar du den enkelt själv. Länk till inloggning och mer information om hur du gör för att logga in hittar du här. (https://www.vhsk.se/Ridskolan/Lektionsinformation/Hippocrates/ )

Och nu, det kanske mest spännande, vår nya ridskolehäst. Han är en snäll, 8-årig, valack som heter Gypsy. Han är 165 cm hög över manken. Gypsy är nu färdig med sin karantän och har startat sin introducering till ridskolan. När en ny häst kommer till oss börjar vi med karantän, sedan introducerar vi hästen långsamt i verksamheten. Hur introduktionen går till och hur lång tid det tar innan hästen går med på lektioner beror hästens ålder och utbildningsnivå. Gypsy håller nu på att vänja sig vid anläggningen och arbetas från marken med longering och tömkörning för att sedan ridas av ridskolans personal. Visst är han en riktig snygging?

Text: Hanna Larsson

Foto: Hanna Larsson

Skribent: Carolin Vikman
E-post: Adressen Gömd

 

Alla som rider på ridskolan måste vara medlemmar + de som har ridhuskort. Medlemsavgiften 2021 är 325:- för junior tom 18 år, och 375:- för senior, vill hela familjen bli medlemmar kostar det 800:-. Är du inte medlem sen tidigare så ska du skicka mail till This is a mailto link där du anger ditt namn, personnummer, adress, mail, och telefonnummer och märker mailet med "Ny medlem". Avgiften skickas på faktura.  

 

"Kul att se den handikappsanpassade anläggningen som Vara Hästsportklubb har byggt upp. Helt fantastisk! Handikappridning handlar om att man ska må bra, det är rehabilitering. Därför är det så himmla kul att se vad ni gör här!" - Felicia Grimmanhag, Elitryttare i PARA-dressyr

Viktig information för dig som besöker anläggningen och ridskolans stallar. Vänligen läs och följ dessa rekomendationer för att förhindra smittspridning. 

 

Genom medlemskapet i Vara Hästsportklubb får du en olycksfallsförsäkring genom Svenska Ridsportförbundet.

Postadress:
Vara Hästsportklubb
Naum Blankgården 2
53494 Vara

Besöksadress:
Naum Blankgården 2
53494 Vara

Kontakt:
Tel: 0728597194
E-post: This is a mailto link

Se all info