Som licensryttare räknas den som under innevarande år löst tävlingslecens för Vara Hästsportsklubb. Under årets första månader räknas man som licensryttare så länge som man inte löst tävlingslicens för annan förening.

Vi i Vara Hästsportklubb vill ge tillbaka till våra ryttare. Vi vill ha en levande tävlingsklubb med bredd och därför arrangerar vi tävlingar i blandade grenar och nivå. Har du några önskemål? Tveka inte att höra av dig till Tävlingssektionen via Emelie Johansson  emelierudolf@icloud.com

Nedan kan du läsa vad vi vill göra för dig men också vad vi vill att du som tävlingsryttare gör för din förening. 

Föreningens åtaganden Dina åtaganden
Föreningen ger 30% i rabatt på startavgiften under licenstävlingar arrangerade på hemmaplan. Para-ryttare har 50% i rabatt på startavgiften i Para-dressyrklasser på licenstävlingar arrangerade på hemmaplan. Föreningen arrangerar medlemsträningar i hoppning och dressyr dit licensryttare lämnas företräde till lediga platser. Föreningen betalar bokningsavgiften under medlemsträningar (50:-/gång) för ridhuset till medlemmar som inte tävlar för annan förening. Ekipage som tävlar på av Svenska Ridsportförbundets officiella Svenska Mästerskap eller Nationella Spel får 50% av startavgiften betald av föreningen. Betalning sker efter ansökan hos Tävlingssektionen vi uppvisande av resultat. Föreningen betalar lagavgifter till serietävlingar vid minst 6 aktuella ekipage som vill delta, 5 ekipage vid div. 1. Lagryttare får ett träningsbidrag om 300:-/ ryttare för gemensamt arrangerad lagträning för tränare som laget kommit överens om i samråd med tävlingssektionen. Du följer ridsportsförbundets code of conduct och är en god representant för föreningen under träningar, tävlingar och andra offeciella sammanhang inom hästvärlden. Du är en god lagkamrat och klubbkompis.   Du hjälper till på minst en hel tävlingsdag eller två halvdagar under det året du har licens för föreningen.   Du tar själv kontakt med tävlingssektionen för att boka in tillfällen då du kan vara funktionär.