Hoppa till sidans innehåll

Licensryttare


Som licensryttare räknas den som under innevarande år löst tävlingslecens för Vara Hästsportsklubb. Under årets första månader räknas man som licensryttare så länge som man inte löst tävlingslicens för annan förening.

Vi i Vara Hästsportklubb vill ge tillbaka till våra ryttare. Vi vill ha en levande tävlingsklubb med bredd och därför arrangerar vi tävlingar i blandade grenar och nivå. Har du några önskemål? Tveka inte att höra av dig till Tävlingssektionen via Emelie Johansson This is a mailto link

Nedan kan du läsa vad vi vill göra för dig men också vad vi vill att du som tävlingsryttare gör för din förening. 

Föreningens åtaganden Dina åtaganden

Föreningen ger 30% i rabatt på startavgiften under licenstävlingar arrangerade på hemmaplan.

Para-ryttare har 50% i rabatt på startavgiften i Para-dressyrklasser på licenstävlingar arrangerade på hemmaplan.

Föreningen arrangerar medlemsträningar i hoppning och dressyr dit licensryttare lämnas företräde till lediga platser.

Föreningen betalar bokningsavgiften under medlemsträningar (50:-/gång) för ridhuset till medlemmar som inte tävlar för annan förening.

Ekipage som tävlar på av Svenska Ridsportförbundets officiella Svenska Mästerskap eller Nationella Spel får 50% av startavgiften betald av föreningen. Betalning sker efter ansökan hos Tävlingssektionen vi uppvisande av resultat.

Föreningen betalar lagavgifter till serietävlingar vid minst 6 aktuella ekipage som vill delta, 5 ekipage vid div. 1.

Lagryttare får ett träningsbidrag om 300:-/ ryttare för gemensamt arrangerad lagträning för tränare som laget kommit överens om i samråd med tävlingssektionen.

Du följer ridsportsförbundets code of conduct och är en god representant för föreningen under träningar, tävlingar och andra offeciella sammanhang inom hästvärlden.

Du är en god lagkamrat och klubbkompis.

 

Du hjälper till på minst en hel tävlingsdag eller två halvdagar under det året du har licens för föreningen.

 

Du tar själv kontakt med tävlingssektionen för att boka in tillfällen då du kan vara funktionär.

 

Alla som rider på ridskolan måste vara medlemmar + de som har ridhuskort. Medlemsavgiften 2021 är 325:- för junior tom 18 år, och 375:- för senior, vill hela familjen bli medlemmar kostar det 800:-. Är du inte medlem sen tidigare så ska du skicka mail till This is a mailto link där du anger ditt namn, personnummer, adress, mail, och telefonnummer och märker mailet med "Ny medlem". Avgiften skickas på faktura.  

 

"Kul att se den handikappsanpassade anläggningen som Vara Hästsportklubb har byggt upp. Helt fantastisk! Handikappridning handlar om att man ska må bra, det är rehabilitering. Därför är det så himmla kul att se vad ni gör här!" - Felicia Grimmanhag, Elitryttare i PARA-dressyr

Viktig information för dig som besöker anläggningen och ridskolans stallar. Vänligen läs och följ dessa rekomendationer för att förhindra smittspridning. 

 

Genom medlemskapet i Vara Hästsportklubb får du en olycksfallsförsäkring genom Svenska Ridsportförbundet.

Postadress:
Vara Hästsportklubb
Naum Blankgården 2
53494 Vara

Besöksadress:
Naum Blankgården 2
53494 Vara

Kontakt:
Tel: 0728597194
E-post: This is a mailto link

Se all info