Hoppa till sidans innehåll

Funktionärsinformation


Exempel på funktionärsuppgifter

Domarsekreterare

Du bistår domaren med att skriva ner antalet fel och tid på ett papper eller i programmet Equipe på datorn. Tävlingsledaren hjälper dig att komma igång med dataprogrammet om det behövs. Man kan också hjälpa till att ta tiden. Domaren berättar hur hen vill ha det.

Banpersonal

Du hjälper banchefen och banbyggaren att hålla tävlingsbanan i fint skick, du hjälper också till att höja hinder. Banchef och banbyggare hjälper dig och berättar vad du skall göra och vart du skall stå. Banfunktionärer under 18 år bär hjälm. Under 15 år i målsmanssällskap. Inga förkunskaper krävs.

In/utsläpp

Du släpper in eller ut rätt tävlande ekipage på tävlingsbanan. Banfunktionärer under 18 år bär hjälm. Under 15 år i målsmanssällskap. Inga förkunskaper krävs.

Framridning

Du släpper in rätt ekipage på framridningsbanan och håller den ren och snygg. Du har en startlista där du prickar av vilka som kommit in. Man frågar ekipagen. Du måste vara minst 15 år. Banfunktionärer under 18 år bär hjälm. Du hjälper framhoppningspersonalen att vända hindren för framhoppning varannan klass.

Framhoppning

Du släpper in rätt ekipage på framhoppningen, informerar medhjälpare vart de kan stå (1 medhjälpare mellan hindren), du ser också till att det är rätt höjd på hindren. Du måste vara över 18 år och ha grönt kort.

Parkeringepersonal

Du hälsar tävlande välkomna och berättar vart de kan parkeria (1. Bakom ridhuset på sned, 2. Planen framför stallarna) Det är viktigt att ekipagen står så tätt som går men att de skall komma ut från parkeringen och kunna backa. Du bör vara över 18 år och ha körkort. Under 15 år endast målsmanssällskap.

Sjukvårdsansvarig

Du håller till på/ vid tävlingsbana och vet vart sjukvårdsväska, presenning mm finns, detta stämmer du av innan första start med tävlingsledaren. Du är över 18 år och har gått HLR utbildning eller är utbildad inom vården. Du tar beslut om ambulans skall tillkallas i samråd med anhörig till den skadade.

Ni som vill mehjälpa vid tävling hör av er till  Emelie Johansson 0703543443. 

Hur en funktionär helg kan se ut vid tävlig:

  • Man får uppdelade ansvarsområden,
  • Det ska byggas fram och göra anläggningen klar för tävling, blir oftast dagen innan.
  • När tävlingsdagarna är slut, ska man hjälpas åt att återställa och plocka bort. 

Exempel hur en dag kan se ut.
Körschema

Lördag

Söndag

7:30

Sekretariatet öppnar

6:30

Sekretariatet öppnar

7:30

Parkeringspersonal på plats

6:30

Parkeringspersonal på plats

8:00

Funktionärsträff

7:00

Funktionärsträff

8:15

Funktionärer på plats

7:15

Funktionärer på plats

8:45

Bemanning av banan

7:45

Bemanning av banan

9:00

Första start LE

8:00

Första start LE

Funktionärer hjälper till under och mellan klasser. Alla funktionärer skall ha på sig en reflexväst, dessa finns att hämta i sekretariatet. Mellan klasserna bygger vi om banan då är det viktigt att vi hjälps åt. Vi vill att funktionärerna stannar till tävlingsdagens slut. På lördagen gör vi iordning inför söndagen och på söndagen skall vi städa iordning.

 

Uppdaterad: 08 MAR 2020 10:23 Skribent: Emelie Johansson
E-post: Adressen Gömd

 

Alla som rider på ridskolan måste vara medlemmar + de som har ridhuskort. Medlemsavgiften 2021 är 325:- för junior tom 18 år, och 375:- för senior, vill hela familjen bli medlemmar kostar det 800:-. Är du inte medlem sen tidigare så ska du skicka mail till This is a mailto link där du anger ditt namn, personnummer, adress, mail, och telefonnummer och märker mailet med "Ny medlem". Avgiften skickas på faktura.  

 

"Kul att se den handikappsanpassade anläggningen som Vara Hästsportklubb har byggt upp. Helt fantastisk! Handikappridning handlar om att man ska må bra, det är rehabilitering. Därför är det så himmla kul att se vad ni gör här!" - Felicia Grimmanhag, Elitryttare i PARA-dressyr

Viktig information för dig som besöker anläggningen och ridskolans stallar. Vänligen läs och följ dessa rekomendationer för att förhindra smittspridning. 

 

Genom medlemskapet i Vara Hästsportklubb får du en olycksfallsförsäkring genom Svenska Ridsportförbundet.

Postadress:
Vara Hästsportklubb
Naum Blankgården 2
53494 Vara

Besöksadress:
Naum Blankgården 2
53494 Vara

Kontakt:
Tel: 0728597194
E-post: This is a mailto link

Se all info