Hoppa till sidans innehåll

Anläggningen


Vara Hästsportsklubbs anläggning är ännu ej färdigbyggd, men ridhus och stallar stod klara för inflyttning i januari 2018.

På anläggningen finns 2 stallar med totalt 24 boxar fördelat på ett häststall och ett ponnystall anpassat för de minsta. 

Rihuset har måttet 27x80m och har en tillgänglighetsanpassad långsideläktare. Paddocken är 80x50m.

Anläggningen har ett särskilt fokus på PARA-sport och är tillgänglighetsanpassad både för den med fysiska och kognitiva funktionsvariationer. 

Anläggningen har finnansierats med hjälp av bland annat Vara Kommun, Allmänna Arvsfonden, Sparbanksstiftelsen.

Ridhuset heter Assemblinhallen och sponsras av Assemblin. 

Uppdaterad: 02 FEB 2019 20:47 Skribent: Hans Elfstrand
E-post: Adressen Gömd

 

Alla som rider på ridskolan måste vara medlemmar + de som har ridhuskort. Medlemsavgiften 2021 är 325:- för junior tom 18 år, och 375:- för senior, vill hela familjen bli medlemmar kostar det 800:-. Är du inte medlem sen tidigare så ska du skicka mail till This is a mailto link där du anger ditt namn, personnummer, adress, mail, och telefonnummer och märker mailet med "Ny medlem". Avgiften skickas på faktura.  

 

"Kul att se den handikappsanpassade anläggningen som Vara Hästsportklubb har byggt upp. Helt fantastisk! Handikappridning handlar om att man ska må bra, det är rehabilitering. Därför är det så himmla kul att se vad ni gör här!" - Felicia Grimmanhag, Elitryttare i PARA-dressyr

Viktig information för dig som besöker anläggningen och ridskolans stallar. Vänligen läs och följ dessa rekomendationer för att förhindra smittspridning. 

 

Genom medlemskapet i Vara Hästsportklubb får du en olycksfallsförsäkring genom Svenska Ridsportförbundet.

Postadress:
Vara Hästsportklubb
Naum Blankgården 2
53494 Vara

Besöksadress:
Naum Blankgården 2
53494 Vara

Kontakt:
Tel: 0728597194
E-post: This is a mailto link

Se all info